• 4 veľké batáty – sladké zemiaky
  • 400g sterilizovaného cíceru
  • 3 lyžice olivového oleja
  • rímska rasca , mletý koriander, mletá škorica a údená paprika podľa chuti
  • 250g čerstvého smotanového syra ( Lučina)
  • vetvička hladkolistej petržlenovej vňate
  • hrsť cherry paradajok ( nemusí byť)

Sterilizovaný cícer scedíme a rúru predhrejeme na 200-210°C. Sladké zemiaky umyjeme a pozdĺžne rozkrojíme na polovice, potrieme olejom  a rozložíme na plech ( prípadne aj s papierom na pečenie) rezom nadol. Cícer zmiešame s olejom a dochutíme so zmesou všetkých korenín a prisypeme ku zemiakom. Pečieme asi 25-30 minút alebo pokiaľ nebudú zemiaky mäkké. Zemiaky podávame posypané pečeným cícerom, nasekanou petržlenovou vňaťou a rozdrobeným smotanovým syrom a nakrájanými sladkými paradajkami.