1 dec
  • 150g údené koleno bez kosti
  • 150g Bravčové mäso – pliecko
  • 1 cibuľa
  • 250g kyslej kapusty
  • 1 ks kvalitnej paprikovej klobásky
  • 5 g sušených húb
  • 4 slivky sušené
  • 2 zemiaky
  • Soľ ,Čierne korenie mleté, paprika mletá sladká, bobkový list,
  • 15 g  bravčovej škvarenej masti
  • 80g širokých rezancov
  • 4 lyžice kyslej smotany

Umyté očistené bravčové mäso vložíme do hrnca so studenou vodou, celým korením, olúpanou, nahrubo nakrájanou cibuľou, jemne osolíme a varíme domäkka. Uvarené mäso vyberieme a nakrájame na väčšie kocky. Následne dáme do vývaru uvariť aj údené mäso. Keď už je údené mäso takmer mäkké, pridáme na väčšie kusy nakrájané zemiaky a sušené slivky a huby, ktoré sme vopred namočili vo vode. Varíme tak dlho, kým zemiaky a údené mäso nezmäknú. Údené mäso po uvarení vyberieme z polievky a takisto ho nakrájame na väčšie kúsky. Vložíme ich späť do polievky spolu s prepláchnutou a pokrájanou kyslou kapustou. Všetko povaríme, aby kapusta zmäkla. Na kolieska nakrájanú klobásu orestujeme na masti dozlata, pridáme k nej mletú papriku, všetko krátko speníme pri miernej teplote, aby sme papriku nespálili. Zmes vložíme do polievky a necháme prejsť varom. Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode, pomastíme masťou a necháme pripravené na následné servírovanie. Uvarené ohriate rezance vložíme do nahriateho taniera a zalejeme pripravenou polievkou a pridáme lyžicu smotany.