- 150g údené koleno bez kosti
- 150g Bravčové mäso – pliecko
- 1 cibuľa
- 250g kyslej kapusty
- 1 ks kvalitnej paprikovej klobásky
- 5 g sušených húb
- 4 slivky sušené
- 2 zemiaky
- Soľ ,Čierne korenie mleté, paprika mletá sladká, bobkový list,
- 15 g bravčovej škvarenej masti
- 80g širokých rezancov
- 4 lyžice kyslej smotany
Umyté očistené bravčové mäso vložíme do hrnca so studenou vodou, celým korením, olúpanou, nahrubo nakrájanou cibuľou, jemne osolíme a varíme domäkka. Uvarené mäso vyberieme a nakrájame na väčšie kocky. Následne dáme do vývaru uvariť aj údené mäso. Keď už je údené mäso takmer mäkké, pridáme na väčšie kusy nakrájané zemiaky a sušené slivky a huby, ktoré sme vopred namočili vo vode. Varíme tak dlho, kým zemiaky a údené mäso nezmäknú. Údené mäso po uvarení vyberieme z polievky a takisto ho nakrájame na väčšie kúsky. Vložíme ich späť do polievky spolu s prepláchnutou a pokrájanou kyslou kapustou. Všetko povaríme, aby kapusta zmäkla. Na kolieska nakrájanú klobásu orestujeme na masti dozlata, pridáme k nej mletú papriku, všetko krátko speníme pri miernej teplote, aby sme papriku nespálili. Zmes vložíme do polievky a necháme prejsť varom. Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode, pomastíme masťou a necháme pripravené na následné servírovanie. Uvarené ohriate rezance vložíme do nahriateho taniera a zalejeme pripravenou polievkou a pridáme lyžicu smotany.