- 4 filety z kapra bez kostí
- 100g hladkej múky
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- vajce
- soľ
- olej na vyprážanie
- 150ml ľadovo vychladenej perlivej vody
- 1 menší pórik
- 2 mrkvy
- 1 cuketa
- 1 červená paprika
- kúsok zeleru
- 2 cm zázvoru
- 1 citrónová tráva
- 1 limeta na šťavu
- sójová omáčka podľa chuti
- 2-3 lyžice sezamového oleja
- štipka cukru
Kúsky kapra obalíme v hladkej múke. Na tempuru zmiešame múku, škrob, soľ, vajcia a studenú perlivú vodu. Zmes zľahka premiešame, ale nešľaháme! Drobné hrudky nevadia. V kastróliku rozohrejeme olej. Pomúčené ryby obalíme v cestíčku a vložíme do rozpáleného oleja. Mali by sa potopiť a následne vyplávať na hladinu. Vyprážame do zlatista. Citrónovú trávu obrátenou stranou noža rozdrvíme. V kastróliku rozohrejeme sezamový olej pridáme všetku zeleninu nakrájanú na julienne (tenké rezančeky) a krátko restujeme. Pridáme citrónovú trávu, nasekaný zázvor, sójovú omáčku, limetovú šťavu a štipku cukru. Podávame k tempure.