• 50-60g kvalitných sušených húb
  • 1 veľká cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • bravčová masť
  • 500 ml mlieka
  • 5-6 lyžíc jemnej krupice
  • 8-10 plátkov toastového chleba
  • 3 vajcia
  • Soľ, drvená rasca, mleté korenie, muškátový kvet, majorán
  • hrsť nasekanej petržlenovej vňate
  • strúhanka na vysypanie pekáča

Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme krupičku, štipku soli a uvaríme na hustejšiu kašu. Huby vopred namočíme . Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na bravčovej masti, pridáme prelisovaný cesnak, huby , soľ a rascu a krátko ešte restujeme. Chlieb nakrájame na kocky. Všetko spolu dobre zmiešame a pridáme vajcia . Zmes dochutíme muškátovým kvetom ,  petržlenovou vňaťou a majoránom …prípadne dosolíme. Rozprestrieme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča a pečieme asi 45 minút na 180°C.