1
dec
- 50-60g kvalitných sušených húb
- 1 veľká cibuľa
- 2-3 strúčiky cesnaku
- bravčová masť
- 500 ml mlieka
- 5-6 lyžíc jemnej krupice
- 8-10 plátkov toastového chleba
- 3 vajcia
- Soľ, drvená rasca, mleté korenie, muškátový kvet, majorán
- hrsť nasekanej petržlenovej vňate
- strúhanka na vysypanie pekáča
Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme krupičku, štipku soli a uvaríme na hustejšiu kašu. Huby vopred namočíme . Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na bravčovej masti, pridáme prelisovaný cesnak, huby , soľ a rascu a krátko ešte restujeme. Chlieb nakrájame na kocky. Všetko spolu dobre zmiešame a pridáme vajcia . Zmes dochutíme muškátovým kvetom , petržlenovou vňaťou a majoránom …prípadne dosolíme. Rozprestrieme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča a pečieme asi 45 minút na 180°C.