
- 1 väčší baklažán
- 2 cukiny
- 1 červená paprika
- 1 paprika žltá
- 2 červené cibule
Emulzia:
- 4 lyžice olivového oleja extra virgine
- 3 lyžice bieleho vínneho octu
- 1 lyžica trstinového cukru
- štipka soli
- 1 lyžica lúpaných pistácií
- 4 čerstvé ďatle
- 4 vetvičky čerstvej mäty
- 4 vetvičky čerstvého koriandru
V miske metličkou vymiešame olivový olej s vínnym octom, cukrom a soľou na konzistenciu emulzie. Potom do nej pridáme nahrubo nakrájané lúpané pistácie, nadrobno nakrájané ďatle, nakrájaný koriander a mätu.
Papriky umyjeme, prekrojíme a odstránime semená a vnútorné žilky. Potom nakrájame na väčšie kusy. Umyté baklažány nakrájame na plátky hrubšie mesiačiky, tak isto cukinu. Cibuľu očistíme, rozkrojíme na štvrtiny a rozdelíme na jednotlivé lupene. Všetku zeleninu postupne ugrilujeme na panvici z hrubým dnom (baklažán bez oleja). Premiešame s dresingom.