• 1 väčší baklažán 
  • 2 cukiny
  • 1 červená paprika
  • 1 paprika žltá
  • 2 červené cibule

Emulzia:

  • 4 lyžice olivového oleja extra virgine
  • 3 lyžice bieleho vínneho octu
  • 1 lyžica trstinového cukru
  • štipka soli
  • 1 lyžica lúpaných pistácií
  • 4 čerstvé ďatle
  • 4 vetvičky čerstvej mäty
  • 4 vetvičky čerstvého koriandru

V miske metličkou vymiešame olivový olej s vínnym octom, cukrom a soľou na konzistenciu emulzie. Potom do nej pridáme nahrubo nakrájané lúpané pistácie, nadrobno nakrájané ďatle, nakrájaný koriander a mätu.

Papriky umyjeme, prekrojíme a odstránime semená a vnútorné žilky. Potom nakrájame na väčšie kusy. Umyté baklažány nakrájame na plátky hrubšie mesiačiky, tak isto cukinu. Cibuľu očistíme, rozkrojíme na štvrtiny a rozdelíme na jednotlivé lupene. Všetku zeleninu postupne ugrilujeme na panvici z hrubým dnom (baklažán bez oleja). Premiešame s dresingom.