• 2 ks lahôdkovej cibuľky
  • 4 lyžice arašidového oleja
  • 220 g farebnej ryže (červená, divoká ryža – indiánska ryža, dlhozrnná)                 
  • 1 plná lyžica zmesi korenia (koriander mletý, ďumbier mletý, garam masala, rímska rasca mletá, kurkuma… – všetko rovnakým dielom) 
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 cm zázvoru
  • hrsť lúpaných pistácií
  • hrsť kešu orechov
  • hrsť hrozienok
  • soľ morská lupienková

Dresing:

  • hrsť čerstvej mäty
  • 1 limetka na šťavu
  • 1 pohár hustého jogurtu
  • mlieko (podľa potreby)
  • 1-2 čajové lyžičky trstinového cukru
  • soľ

Spodnú časť lahôdkovej cibuľky nakrájame nadrobno a na oleji restujeme do sklovita spolu najemno nakrájaným kúskom zázvoru. Zmiernime teplotu a postupne dávkujeme pripravené koreniny, pistácie a kešu orechy, ktoré krátko speníme, mierne zalejeme vodou, odvaríme a opäť speníme. Toto opakujeme 3x. Potom pridáme ryžu, premiešame a vložíme do “ryžovaru”. Podľa návodu zalejeme vodou a zapneme (pre varenie v ryžovare je pomer: 1 pohár ryže/pohár vody). Akonáhle ryžovar vypne, ryžu zľahka premiešame, pridáme sparené hrozienka, a necháme 10 minút dôjsť. Pokiaľ nemáme rýžovar, tak pripravíme ryžu klasickým spôsobom na sporáku alebo v rúre.

Do vyššej nádoby dáme jogurt, mlieko, soľ, šťavu z limetiek, trochu cukru a otrhané lístky mäty. Ponorným mixérom vymixujeme napenený dresing.