• 1 celá kačica (cca 2 kg)
  • soľ, čierne mleté korenie, celá rasca 

Plnka:

  • 8-10 rožkov alebo žemličiek
  • 200g sušených sliviek
  • 100g sušených brusníc
  • 100g celých lúpaných mandlí
  • 100g lahôdkovej slaniny
  • 8 vajec
  • 150 ml mlieka alebo podľa potreby
  • 2 hrste nasekanej petržlenovej vňate
  • štipka muškátového kvetu
  • lístky čerstvého tymianu 

Omáčka :

  • 3 šalotky
  • 80-100g trsti
  • nového cukru
  • 500ml červeného vína
  • 300g kompótových sliviek
  • Celá škorica, klinčeky a badian

Rúru rozohrejeme na 185-190°C. Pečivo nakrájame na kocky, časť rozložíme na plech a upečieme dozlatista. V mise zmiešame nakrájané sušené slivky, brusnice  a väčšiu časť vopred nasekaných a opražených mandlí , opražené aj neopražené kocky pečiva, nasekanú petržlenovú vňať, vaječné žĺtka , mlieko, mierne opraženú slaninku, soľ , korenie a muškátový kvet. Bielka vyšľaháme a zľahka zapracujeme do plnky. Rúru nadstavíme na 170-180°C. Kačicu naplníme pripravenou plnkou, upravíme do pôvodného stavu a zviažeme nohy. Osolíme, okoreníme, posypeme rascou a lístkami tymianu a necháme piecť najskôr zakrytú 1-1,5 hodiny a za občasného polievania výpekom. Potom odkryjeme a dopečieme. Upečenú kačicu vyberieme a pod alobalom necháme odležať.

Na troške výpeku restujeme nakrájanú šalotku , pridáme cukor a koreniny( škoricu, badián a klinčeky) a premiešame. Akonáhle sa cukor rozpustí a začne karamelizovať , prilejeme víno  a prudko zavaríme , aby sa polovica vína odparila. Nakoniec pridáme slivky a ešte krátko povaríme na požadovanú hustotu. Pri servírovaní posypeme ešte opraženými nasekanými mandľami.