- 500g hladkej múky
- 5 vajec
- 150ml vody
- soľ
- 2 pstruhy
- 1 údený pstruh
- 150ml smotany
- 150g Ricotty
- cibuľa
- kôpor
- dijonská horčica
- 1 malý lososový kaviár
- 50ml vodky
- soľ a čierne mleté korenie
Samotné filety zo pstruha bez kostí a kože rozmixujeme so smotanou a ricottou, ochutíme soľou a korením, pridáme na drobné kocky nakrájanú cibuľku a natrhaného údeného pstruha, opäť premixujeme.
Z múky, vajec a vody vypracujeme vláčne cesto, rozvaľkáme ho a vykrojíme kolieska. Do ich stredu dáme pripravenú náplň, preložíme a pritlačíme, aby sa nám dobre uzavreli.
Pelmene uvaríme vo vývare alebo vo vode. Následne opečieme na masle, oflambujeme vodkou a zmiešame s omáčkou zo smotany, horčice a kôpru. Podávame s lososovým kaviárom.