• 500g hladkej múky
  • 5 vajec
  • 150ml vody
  • soľ
  • 2 pstruhy
  • 1 údený pstruh
  • 150ml smotany
  • 150g Ricotty
  • cibuľa
  • kôpor
  • dijonská horčica
  • 1 malý lososový kaviár
  • 50ml vodky
  • soľ a čierne mleté korenie

Samotné filety zo pstruha bez kostí a kože rozmixujeme so smotanou a ricottou, ochutíme soľou a korením, pridáme na drobné kocky nakrájanú cibuľku a natrhaného údeného pstruha, opäť premixujeme.

Z múky, vajec a vody vypracujeme vláčne cesto, rozvaľkáme ho a vykrojíme kolieska. Do ich stredu dáme pripravenú náplň, preložíme a pritlačíme, aby sa nám dobre uzavreli.

Pelmene uvaríme vo vývare alebo vo vode. Následne opečieme na masle, oflambujeme vodkou a zmiešame s omáčkou zo smotany, horčice a kôpru. Podávame s lososovým kaviárom.