- 400g morskej ryby ( treska)
- 1 šalotka
- 100ml bieleho vína
- 100ml zeleninového vývaru
- vetvička tymianu a petržlenovej vňate
- bobkový list, nové celé korenie, celé čierne korenie
- 400g hladkej múky
- 8 žĺtkov
- olivový olej
- soľ
- 1 lososový kaviár
- 1 vajce na potretie
- 2 šalotky
- 100ml bieleho vína ( Chablis)
- 100ml rybieho vývaru
- 200ml smotany na šľahanie
- vetvička kôpru a petržlenovej vňate
Rybu nakrájame na porcie a vložíme do várky z vína, šalotky, byliniek a pošírujeme na 80C cca 10min alebo vložíme do vývaru a po 1 minúte voľného varu odstavíme a rybu necháme vo vývare asi 10 minút.
Tortelini: z múky, žĺtkov a oleja vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na tenký plát z ktorého pomocou menšieho krúžku vykrojíme kolieska a naplníme troškou lososového kaviáru. Okraje potrieme žĺtkom, preložíme a vytvoríme tortelini, ktoré uvaríme v osolenej vode.
Omáčka: víno zmiešame s vývarom a nakrájanou šalotkou dáme variť a redukujeme na 40% objemu. Pridáme smotanu, krátko povaríme a pridáme kúsok studeného masla a ihneď za neustáleho prešľahávania odstavíme. Pridáme nasekaný kôpor a ozdobíme vňaťou.