• 1 skelet z kačice                  
  • 200g hydinových drobkov 
  • kúsok masla
  • 2-3 mrkvy
  • 1 petržlen
  • kúsok zeleru
  • 2 stonky stonkového zeleru
  • 1 cibuľa
  • bobkový list, nové korenie celé, čierne celé korenie
  • soľ, muškátový kvet
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • ½ hlávky kelu
  • 250ml smotany na šľahanie
  • petržlenová vňať
  • 200-240g polohrubej múky
  • 2 vajcia

Z múky a vajec si vypracujeme tuhšie pružné cesto. Necháme pod utierkou aspoň 20 minút odpočívať. Cesto rozvaľkáme a nakrájame na hrubšie rezance a necháme na utierke obschnúť.

Rozpálime dobre hrniec a na lyžici oleja opečieme zo všetkých strán skelet z kačice a nakrájanú koreňovú zeleninu (½ mrkvy odložíme). Pridáme rozkrojenú cibuľu a korenie a po chvíľke zalejeme studenou vodou a osolíme. Necháme zovrieť a pridáme stonkový zeler. Stiahneme var, pozbierame penu a necháme variť tiahnutím aspoň 2 hodiny. Po 2 hodinách pridáme umyté hydinové drobky. A ešte varíme tiahnutím do zmäknutia drobkov. Vývar scedíme, skelet oberieme a drobky nakrájame. Všetko vrátime do vývaru.

Na panvici rozohrejeme maslo a na miernom ohni restujeme na rezančeky nakrájanú mrkvu, neskôr pridáme na rezančeky nakrájaný pór a nadrobno nakrájaný cesnak. Osolíme , okoreníme a odstavíme.

Do vývaru vložíme variť na 2 minúty rezance, potom prilejeme smotanu, ochutíme muškátovým orieškom a vložíme aj restovanú zeleninu. Necháme krátko prejsť varom a prípadne dochutíme. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať.