- 250 g hladkej múky
- ½ čerstvého droždia
- soľ
- štipka cukru
- čierne korenie čerstvo namleté
- 1 konzerva drvených sterilizovaných paradajok (400 g)
- petržlenová vňať
- 250 g tučného syra (čedar, gruyére, ementál…)
- 100 g cream cheese
- 1 jogurt hustý
- 150 g plátkovej slaniny (anglickej…)
- lyžica bravčovej masti alebo oleja
- 2 žlté cibule
- 2 červené cibule
Najskôr si pripravíme kvások. Kvások zmiešame s múkou a soľou, prilejeme vodu. Cesto necháme odpočinúť. Tak isto môžeme pripraviť aj cesto bez droždia, a to len z múky, oleja soli a vody. Toto cesto necháme hodinu odležať v chladničke. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké mesiačiky. Krátko orestujeme na masti. Cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie a uložíme na plech. Po celej ploche ho potrieme ochutenými paradajkami, osolíme a okoreníme. V miske vymiešame cream cheese s jogurtom, soľou, korením a nasekanou petržlenovou vňaťou. Nalejeme na cesto s paradajkami a na vrch poukladáme plátky slaniny, restovanú cibuľu a posypeme nahrubo nastrúhaným syrom. Pečieme na 190°C dozlatova.