- 300g bravčovej masti
- 350g králičích predných alebo zadných nôh(stehien)
- petržlenová vňať
- tymian
- Citrón na šťavu
- 2-3 šalotky
- 80-100g masla
- 50-60 g sušenej šunky ( Jambon)
- 100ml červeného vína ( Merlot)
- 100ml vývaru
- 100ml demi glace
- 2 šalotky
- soľ
- sušené sladké drievko
- estragón , petržlenová vňať
- olivový olej
- celé čierne korenie
Králičie stehná zalejeme teplou masťou a konfitujeme domäkka cca 3 hodiny. Potom ho necháme čiastočne vychladnúť, vyberieme z tuku a mäso rozoberieme (natrháme) na jemné vlákna. Potom pridáme vychladnutý a scedený konfit zo šalotky (najemno nakrájanú šalotku zalejeme olivovým olejom necháme zovrieť a odstavíme), citrónovú šťavu, soľ, čierne korenie, zmäknuté maslo a nasekaný tymian s petržlenovou vňaťou. Všetko dôkladne hnetením spojíme a pomocou vrecúška nanesieme zmes na fóliu a zabalíme do tvaru valčeka. Po vychladení valček zbavíme fólie a zabalíme ho do tenkých plátkov šunky. Pred servisom valček nakrájame na jednotlivé porcie a veľmi rýchlo zapečieme v rúre alebo pod grilom.
Na rezančeky nakrájanú šalotku spolu s čiernym korením orestujeme na olivovom oleji, zastrekneme vínom, kuracím vývarom a pridáme demi-glace. Pozvoľna zvaríme (redukujeme) a odstránime povrchové bielkoviny. Dosolíme, pridáme sladké drievko, estragón, listový petržlen a necháme lúhovať. Nakoniec šťavu precedíme.