• 300g bravčovej masti
  • 350g králičích predných alebo zadných nôh(stehien)
  • petržlenová vňať
  • tymian
  • Citrón na šťavu
  • 2-3 šalotky
  • 80-100g masla
  • 50-60 g sušenej šunky ( Jambon)
  • 100ml červeného vína ( Merlot)
  • 100ml vývaru
  • 100ml demi glace
  • 2 šalotky
  • soľ
  • sušené sladké drievko
  • estragón , petržlenová vňať
  • olivový olej
  • celé čierne korenie

Králičie stehná zalejeme teplou masťou a konfitujeme domäkka cca 3 hodiny. Potom ho necháme čiastočne vychladnúť, vyberieme z tuku a mäso rozoberieme (natrháme) na jemné vlákna. Potom pridáme vychladnutý a scedený konfit zo šalotky (najemno nakrájanú šalotku zalejeme olivovým olejom necháme zovrieť a odstavíme), citrónovú šťavu, soľ, čierne korenie, zmäknuté maslo a nasekaný tymian s petržlenovou vňaťou. Všetko dôkladne hnetením spojíme a pomocou vrecúška nanesieme zmes na fóliu a zabalíme do tvaru valčeka.  Po vychladení valček zbavíme fólie a zabalíme ho do tenkých plátkov šunky. Pred servisom valček nakrájame na jednotlivé porcie a veľmi rýchlo zapečieme v rúre alebo pod grilom.

Na rezančeky nakrájanú šalotku spolu s čiernym korením orestujeme na olivovom oleji, zastrekneme vínom, kuracím vývarom a pridáme demi-glace. Pozvoľna zvaríme (redukujeme) a odstránime povrchové bielkoviny. Dosolíme, pridáme sladké drievko, estragón, listový petržlen a necháme lúhovať. Nakoniec šťavu precedíme.