4 lyžice vylúpaných pistácií
6 lyžice lieskových orieškov
4 lyžice sezamových semienok
2 lyžice celej rímskej rasce
1 lyžica koriandrových semienok
1 lyžica vločkovej morskej soli
½ lyžice čerstvo namletého čierneho korenia
150 ml olivového oleja extra virgine
čajová lyžička drvených čili
chlieb talianskeho typu Ciabatta

Rúru predhrejeme na 160°C. Pistácie a lieskové oriešky rozložíme na plech a pražíme asi 15 minút, pokiaľ začnú voňať. Na posledných 5 minút vložíme sezamové semienka. Oriešky potom nasekáme nahrubo. V panvici krátko orestujeme rímsku rascu a koriander a podrvíme v mažiari. Zmiešame podrvené oriešky , sezam, soľ, korenie a podrvené čili.

Túto hrubozrnnú zmes nasypeme do misky a do druhej misky nalejeme kvalitný olivový olej . Chlieb nakrájame na kúsky ( vo veľkosti sústa ). Kúsok chleba namočíme do olivového oleja a potom do pikantnej a voňavej zmesi (Dukka) .

Základnú zmes môžete obohatiť : aj o iné druhy orechov, sušené bylinky, sušenú citrónovú kôru, škoricu, kurkumu a podobne.