500g cestovín farfalle
150g prerastenej slaninky
300g cukiny
2 strúčiky cesnaku
1 čili paprička čerstvá
2 vetvičky tymianu
2 lyžice bieleho suchého vína
6 lyžíc mascarpone
Soľ                  
Čerstvo namleté čierne korenie
3 lyžice extra panenského olivového oleja
80g čerstvo nastrúhaného parmezánu

Do hlbšej panvice dáme na tenké rezančeky nakrájanú prerastenú slaninu a pražíme pokiaľ sa nevyškvarí tuk. Pridáme cesnak nakrájaný nadrobno, cukinu na mesiačiky alebo kolieska ( podľa veľkosti cukiny), nasekanú čili papričku a tymian a krátko restujeme. Podlejeme vínom a necháme ho odpariť. Potom pridáme farfalle, ktoré sme uvarili v osolenej vode ,,al dente´´ aj s troškou vody v ktorej sa varili. Potom vmiešame mascarpone a dochutíme soľou a čerstvo namletým korením. Pred servírovaním vyberieme tymian a na cestoviny nastrúhame parmezán a polejeme ich olivovým olejom.