50g anglickej slaniny alebo údeného mäsa
2 pikantné klobásky alebo Weiswurst
200g bravčovej krkovičky    
2 lyžice bravčovej masti
1 veľká cibuľa
4 strúčiky cesnaku
4 mrkvy
4 veľké zemiaky
½ póru
1 malá konzerva drvených paradajok
1 plechovka sterilizovanej fazule
500ml zeleninového vývaru
paprika mletá červená
1 malá čili paprička
čerstvo namleté čierne korenie
soľ
rasca mletá
majorán
petržlenová vňať hladkolistá

Na masti opečieme nakrájanú slaninu, na kocky nakrájanú bravčovú krkovičku a klobásky. Vyberieme a vo výpeku opečieme nadrobno nasekanú cibuľu, cesnak , čili, nakrájanú mrkvu ,mletú papriku a celú rascu. Pridáme drvené paradajky z konzervy a pomaly podusíme tak, aby sa vytvoril zeleninový základ. Podlejeme vývarom a tomto základe potom pomaly dusíme očistené a pokrájané zemiaky, mäso a údeniny. To by nám všetko malo trvať asi 30 minút. Nakoniec pridáme sterilizovanú fazuľu, nakrájaný pórik  a podusíme asi 2-minúty. Dochutíme majoránom, soľou a čerstvo namletým korením. Podávame horúce posypané čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame s čerstvým chlebíkom.