00g mletého hovädzieho mäsa (20% tuku)
korenie čierne čerstvo mleté
1 čili papričkačervená                  
1 väčšia cibuľa
2-3 strúčiky cesnaku
800g paradajky drvené v konzerve
Olivový olej EV
Bazalka čerstvá
Soľ
80g parmezánu
500g špagiet alebo linguinne
Muškátový kvet

Mleté hovädzie vložíme do misky, ochutíme soľou, korením a muškátovým kvetom a dobre vymiešame. Potom z neho vytvarujeme guličky o hmotnosti 50g . Guličky poukladáme na plech, ktorý potrieme olejom a pečieme ich pri 170 °C asi 10 minút.

Očistenú cibuľu nakrájame najemno a zľahka restujeme na olivovom oleji. Očistený cesnak nakrájame na malé kocky, chilli papričky zbavíme semienok a tak isto nakrájame na malé kocky. Cesnak s chilli papričkami pridáme k cibuľke a spoločne krátko restujeme. Cesnak a papričky sa nám tak krásne rozvoňajú a uvoľnia chuť. Potom všetko zalejeme drvenými paradajkami, ochutíme soľou a povaríme. Cestoviny uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody ,, al dente´´ a vmiešame do omáčky. V omáčke môžeme prípadne aj prehriať mäsové guľky. Nakoniec pridáme lístky bazalky a nastrúhaný parmezán.