600 g koreňovej ( mrkva, zeler , petržlen)
200g tekvice
Olej
Morská soľ
50g masla
tymian
Koreňovú zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na rovnaké kusy – kocky. Tak isto očistíme aj tekvicu a nakrájame. Na rozohriatej panvici spolu s olejom každú zeleninu zvlášť opečieme dozlatista. Preložíme všetku zeleninu do plechu na pečenie, pridáme zopár vetvičiek tymianu, osolíme hrubozrnnou soľou a dopečieme v rozohriatej rúre asi 8 minút. Hotové premiešame s maslom a prípadne ešte dochutíme.
Rada: Tak isto môžeme pripraviť aj červenú repu, ale najskôr ju umyjeme, osušíme, polejeme olejom , posypeme morskou soľou, pridáme tymian a zabalíme do alobalu ako balíček. Pečieme na 210 °C asi 1 hodinu a potom repu ošúpeme.