500g drobného ovocia (jahody, maliny , černice, ríbezle..)
½  lístkového cesta
práškový cukor             
2 pl kryštálového cukru
5 pl Cremé Fraiché
5 pl vyšľahanej šľahačkovej smotany 33%         
150ml bieleho vína biele              
Mäta čerstvá  
1 vanilkový struk

Sirup: víno s cukrom zredukujeme na polovicu a necháme vychladnúť. Mali by sme získať sirupovitú konzistenciu.

Lístkové cesto : Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 mm  a nakrájame na plátky 13x 6cm a necháme odstáť v chladničke 15.min.,  potom vyberieme naspäť a necháme 15 minút pri izbovej teplote. Potom cesto poprepichujeme vidličkou a pečieme na papieri na pečenie pri teplote 210°C prikryté papierom a zaťažené asi 5 minút. Potom nádobu odstránime a potrieme sirupom a dopečieme na zlatistú farbu pri tej istej teplote asi 3 minúty.  Vychladnutý cremé fraiché vyšľaháme metličkou a pridáme vyšľahanú smotanu, dreň z vanilkového struku a zľahka zmiešame. Ovocie dôkladne umyjeme a prípadne nakrájame na menšie kusy a premiešame so sirupom.  Na tanieri vrstvíme cesto s krémom a ovocím. Nakoniec pocukrujeme a ozdobíme mätou.