4 ks mušlí sv. Jakuba
Olivový olej EV na potretie panvice
2 pl sezamového oleja
100g čerstvých húb Shi-ta-ke
( môžu byť aj sušené)
Jarná cibuľka- len zelená časť
4 pl sójovej omáčky Kikkoman
2 pl vývaru ( podľa potreby)
200g bezvaječné rezance (ázia) sušené
2 čl hnedého cukru
Morská alebo himalájska soľ
Telo mušle osušíme papierovým obrúskom, opečieme na troške oleja z oboch strán a osolíme. Shitake nakrájame na hrubšie rezance a opečieme ich na troške sezamového oleja, pridáme sójovú omáčku ( podľa potreby vývar), cukor a pridáme vopred uvarené a scedené rezance. Celé zľahka premiešame a veľmi rýchlo prehrejeme . Nakoniec vložíme ešte prehriať na rezančeky nakrájanú zelenú časť jarnej cibuľky. Môžeme podávať priamo v ulitách mušlí sv. Jakuba.