• 650g zemiakov
  • 1 vajce
  • 60g krupice
  • 200g hrubej múky
  • soľ
  • 200g lesného ovocia ( maliny, černice, čučoriedky)..mrazené
  • 1 väčší čučoriedkový kompót
  • 4 lyžice kryštálového cukru
  • 1dcl červeného vína
  • mletá škorica
  • 2 lyžice solamylu
  • pomarančová kôra
  • práškový cukor
  • olej na vyprážanie.

Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupe asi 40 minút. Necháme vychladnúť a očistíme. Najemno nastrúhame alebo zomelieme. Pridáme krupicu, múku, soľ, vajce a vymiešame na hladké nelepivé cesto. Z cesta tvarujeme malé kroketky (šúľance)alebo vykrojíme ozdobne formičkami a vyprážame v rozpálenom oleji dozlatova. Do malého kastrólika dáme čučoriedkový kompót, víno, kryštálový cukor, škoricu a necháme zovrieť.  Do hotovej horúcej omáčky pridáme mrazené ovocie , nastrúhanú pomarančovú kôru a krátko prehrejeme. Kroketky posypeme práškovým cukrom a polejeme horúcou omáčkou.