• 400g morskej ryby ( treska)
  • 1 šalotka
  • 100ml bieleho vína
  • 100ml zeleninového vývaru
  • vetvička tymianu a petržlenovej vňate
  • bobkový list, nové celé korenie, celé čierne korenie
  • 400g hladkej múky
  • 8 žĺtkov
  • olivový olej
  • soľ
  • 1 lososový kaviár
  • 1 vajce na potretie
  • 2 šalotky  
  • 100ml bieleho vína ( Chablis)
  • 100ml rybieho vývaru
  • 200ml smotany na šľahanie
  • vetvička kôpru a petržlenovej vňate

Rybu nakrájame na porcie a vložíme do várky z vína, šalotky, byliniek a pošírujeme na 80C cca 10min alebo vložíme do vývaru a po 1 minúte voľného varu odstavíme a rybu necháme vo vývare asi 10 minút.

Tortelini: z múky, žĺtkov a oleja vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na tenký plát z ktorého pomocou menšieho krúžku vykrojíme  kolieska  a naplníme troškou lososového kaviáru. Okraje potrieme žĺtkom, preložíme a vytvoríme tortelini, ktoré uvaríme v osolenej vode.

Omáčka: víno zmiešame s vývarom a nakrájanou šalotkou dáme variť a redukujeme na 40% objemu. Pridáme smotanu, krátko povaríme a pridáme kúsok studeného masla a ihneď za neustáleho prešľahávania odstavíme. Pridáme nasekaný kôpor a ozdobíme vňaťou.