• 180 ml sladkého najlepšie červeného vermutu
  • 250g medu
  • 40 g hrozienok
  • 40g nelúpaných mandlí
  • 1 biopomaranč
  • 1 lyžica trstinového cukru
  • Štipka mletej škorice
  • 4 jablka ( Gala, Pink Lady)
  • mascarpone alebo vanilková zmrzlina

V kastróliku povaríme vermut a med do zhustnutia. Pridáme hrozienka, odstavíme a necháme vychladnúť. Rúru predhrejeme na 170°C. V mise zmiešame nastrúhanú kôru z pomaranča, šťavu z pomaranča, cukor a škoricu. Jablká zbavíme jadrovníka a vodorovne nakrájame na tenké plátky tak, aby sme ich vedeli neskôr opäť spojiť. Každý plátok  z oboch strán pomarančovou zmesou a zložíme do pôvodného stavu ( tvaru jablka) a vložíme do zapekacej misy. Hrozienka vyberieme s medového sirupu a zmiešame s nasekanými a opraženými mandľami. Naplníme nimi otvory v jablkách a pokvapkáme medovým sirupom a  pomarančovou šťavou. Pečieme za občasného polievania šťavou asi 30-40 minút. Podávame s mascarpone alebo kopčekom zmrzliny.