- 180 ml sladkého najlepšie červeného vermutu
- 250g medu
- 40 g hrozienok
- 40g nelúpaných mandlí
- 1 biopomaranč
- 1 lyžica trstinového cukru
- Štipka mletej škorice
- 4 jablka ( Gala, Pink Lady)
- mascarpone alebo vanilková zmrzlina
V kastróliku povaríme vermut a med do zhustnutia. Pridáme hrozienka, odstavíme a necháme vychladnúť. Rúru predhrejeme na 170°C. V mise zmiešame nastrúhanú kôru z pomaranča, šťavu z pomaranča, cukor a škoricu. Jablká zbavíme jadrovníka a vodorovne nakrájame na tenké plátky tak, aby sme ich vedeli neskôr opäť spojiť. Každý plátok z oboch strán pomarančovou zmesou a zložíme do pôvodného stavu ( tvaru jablka) a vložíme do zapekacej misy. Hrozienka vyberieme s medového sirupu a zmiešame s nasekanými a opraženými mandľami. Naplníme nimi otvory v jablkách a pokvapkáme medovým sirupom a pomarančovou šťavou. Pečieme za občasného polievania šťavou asi 30-40 minút. Podávame s mascarpone alebo kopčekom zmrzliny.