• 30 g masla
  • 80 g údenej alebo sušenej slaniny
  • 1 cibuľa
  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 100 g sladkej kukurice – zrno
  • 250 ml smotany na šľahanie 33%
  • 400 g údenej ryby (treska, pstruh bez kože, makrela alebo losos)
  • soľ a čerstvo namleté korenie
  • petržlenová vňať

V hrnčeku rozohrejeme maslo a na ňom restujeme najemno nakrájanú cibuľku a slaninu nakrájanú na rezance. Potom vložíme na kocky nakrájané zemiaky a zalejeme horúcim zeleninovým vývarom. Varíme asi 8 minút, aby zemiaky takmer zmäkli. Pridáme kukuricu a kúsky údenej ryby. Krátko povaríme a podľa chuti pridáme smotanu, soľ a korenie. Nakoniec vmiešame petržlenovú vňať nakrájanú na rezančeky.