- 30 g masla
- 80 g údenej alebo sušenej slaniny
- 1 cibuľa
- 4 stredne veľké zemiaky
- 1 liter zeleninového vývaru
- 100 g sladkej kukurice – zrno
- 250 ml smotany na šľahanie 33%
- 400 g údenej ryby (treska, pstruh bez kože, makrela alebo losos)
- soľ a čerstvo namleté korenie
- petržlenová vňať
V hrnčeku rozohrejeme maslo a na ňom restujeme najemno nakrájanú cibuľku a slaninu nakrájanú na rezance. Potom vložíme na kocky nakrájané zemiaky a zalejeme horúcim zeleninovým vývarom. Varíme asi 8 minút, aby zemiaky takmer zmäkli. Pridáme kukuricu a kúsky údenej ryby. Krátko povaríme a podľa chuti pridáme smotanu, soľ a korenie. Nakoniec vmiešame petržlenovú vňať nakrájanú na rezančeky.