• 300 g duseného hotového hovädzieho mäsa alebo líčok
  • 8 stredne veľkých zemiakov
  • 4 šalotky
  • bravčová masť
  • čerstvé bylinky podľa chuti (tymián, pažítka…)
  • 120 ml mlieka
  • 50 g masla
  • soľ
  • čerstvo namleté korenie
  • hrsť rôznych orieškov (lúpané pistácie, lieskové oriešky)
  • hrsť najemno nastrúhaného parmezánu
  • mix trhaných šalátov a bylín

Udusené líčka alebo iné hovädzie mäso rozoberieme na jednotlivé svalové vlákna – nitky. Oriešky nasekáme najemno alebo podrvíme, a zmiešame s najemno nastrúhaným parmezánom. Zemiaky očistíme, nakrájame a uveríme v osolenej vode domäkka. Zemiaky scedíme, popučíme s vlažným mliekom a maslom na hustú kašu. Rúru predhrejeme na 200°C. Na masti speníme nasekanú šalotku, pridáme natrhané mäso, nasekané bylinky a restujeme. Môžeme pridať aj trošku šťavy z dusenia alebo omáčku demi glace. Vznikne nám hustá šťavnatá mäsová zmes, ktorú dobre vychutíme soľou a korením. Zmesou naplníme dno malých zapekacích misiek. Prekryjeme zemiakovou kašou a posypeme nasekanými orieškami s parmezánom. Dáme na 10-15 minút zapiecť. Podávame so šalátikom.