Jablkovo - feniklový šalátik

  • Jablká zelené
  • Fenikel
  • Cukrový sirup ( cukor, voda) alebo trstinový sirup Rioba
  • Limeta
  • Zázvor prášok

Na šalát nakrájame umyté a neolúpané jablká a očistený fenikel na drobné kocky. Ochutíme horúcim cukrovým sirupom (alebo bazovým sirupom), limetovou šťavou a zázvorom. Necháme dobre vychladnúť.

 

Šalát so sladkokyslou omáčkou z pomarančov a manga

  • 3 Pomaranče
  • 1 Mango
  • Cukrový sirup ( cukor, voda)
  • Thajská omáčka
  • Limeta

S cukru a vody pripravíme tmavý sirup v ktorom sme rozvarili jeden očistený pomaranč. Precedíme alebo rozmixujeme. Sirup zmiešame s thajskou omáčkou alebo sambalom, pridáme filetované pomaranče a očistené a na kúsky nakrájané mango ( pomer pomaranč a mango 1:1). Prípadne ochutíme limetovou šťavou. Dobre vychladíme.

Šalát z avokáda a filetovaných paradajok

  • Avokádo
  • Šery paradajky
  • Olivový olej
  • Limeta
  • Soľ
  • Korenie

Avokádo očistíme, nakrájame na drobné kocky a pokvapkáme limetovou šťavou . Paradajky na vrchu do kríža narežeme, sparíme vo vriacej vode, schladíme v ľadovej vode a olúpeme. Rozkrojíme , zbavíme semien a dužinu nakrájame na rovnaké kocky ako avokádo. V mise zmiešame avokádo, paradajky a o chutíme olivovým olejom, limetovou šťavou , soľou a korením.