• 100g krevetových pancierov
  • 150g čerstvej červenej papriky
  • 20g zázvoru
  • 1-2 ks čili
  • 2 ks citrónovej trávy
  • 2 ks bielej cibule
  • 500 ml vody alebo vývaru
  • 500ml kokosového mlieka
  • 200ml smotany na varenie
  • 20 ml limetovej šťavy( podľa chuti)
  • 20g čerstvého koriandra
  • 120g tuniaka
  • 120g lososa
  • 4 ks lúpaných kreviet ( tigrích)
  • 4 ks mušlí slávok
  • 50g paradajok
  • Olivový olej
  • 1 strúčik cesnaku

Nadrobno nakrájanú cibuľu, pancieriky kreviet a na kocky nakrájanú červenú papriku orestujeme. Pridáme najemno nasekaný zázvor, nasekané čili, citrónovú trávu – rozrezanú na polovice alebo potlčenú paličkou , soľ a korenie, zalejeme vodou alebo vývarom. Uvaríme silný vývar a na záver pridáme kokosové mlieko a smotanu na zjemnenie. Prepasírujeme cez sitko. Ochutíme limetovou šťavou.

Kúsky tuniaka, lososa, krevety, mušle  a paradajky zbavené jadierok opečieme na rozpálenej panvici s troškou cesnaku, čili, soľou a korením ( 2-3 minúty). Vložíme do veľkého taniera a zalejeme horúcim krémom . Ozdobíme lístkami čerstvého koriandra.

Príprava:  25 minút

Dĺžka varenia: max. 45 minút ( 20 min. vývar z pancierov)

Náročnosť:  pre pokročilých