• 1 väčší baklažán                                   
  • 400g bryndza čerstvá – májová             
  • 2 vetvičky mäty                  
  • 1 citrón na šťavu                
  • 2 cukiny
  • 120g prerastenej údenej slaninky         
  • 1 červená cibuľa                 
  • 4 lyžice olivového oleja      
  • 1 lyžica bieleho vinného octu alebo bieleho balsamica             
  • 1-2 strúčiky cesnaku          
  • 40g píniových orieškov
  • 1 vetvička petržlenovej vňate               
  • Soľ

Baklažán nakrájame na plátky 3-4mm široké a nasucho ugrilujeme na grile na farbu , potom  pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou , osolíme, ochutíme cesnakom , zľahka prehodíme a necháme schladnúť.  Bryndzu premiešame s dozlatista opečenými orieškami , pridáme nasekanú mätu, osolíme a okoreníme. Zmes nanesieme na plátky baklažánu a zatočíme . Slaninku nakrájame na veľmi drobné kocky a vypražíme na veľmi malé škvarky. Cuketu  nakrájame na drobné kocky spolu s červenou cibuľou.

Cuketu potom veľmi rýchlo restujeme  na (skus) na olivovom oleji a tuku z vypraženej  slaninky na stredne rozohriatej panvici či hladkom grile. Dáme do misky a zmiešame s cibuľkou, petržlenovou vňaťou, vinným octom a soľou. Rolky pri podávaní pokvapkáme ešte olivovým olejom a servírujeme na cuketovo-slaninovom lôžku.