• 60g pšena
  • 30g masla
  • 1-2 vajcia
  • 1 citrón na kôru
  • Štipka mletej škorice
  • 4 slivky ( čerstvé , mrazené alebo kompót)
  • trstinový cukor na posypanie sliviek
  • cukor práškový na posypanie
  • 50g tučného tvarohu
  • 1 malý biely jogurt
  • 15-20g mletého modrého maku
  • mäta čerstvá, soľ

Pšeno prepláchneme niekoľkokrát horúcou vodou , aby sme ho zbavili horkosti. Potom zalejeme mliekom so štipkou soli a uvaríme na hustú kašu. Do horúcej kaše vmiešame maslo, vanilku a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Vmiešame nastrúhanú citrónovú kôru z umytého citróna, vyšľahané žĺtky  a nakoniec vyšľahané bielka s cukrom.  Do silikónových foriem  (napr. ako na mufíny) nastriekame hmotu , na ňu položíme polovičky sliviek , posypeme trstinovým cukrom a vložíme do rozohriatej rúry na 170-180°C. Pečieme asi 15 -20 minút. Necháme vychladnúť a až potom vyberieme z formy a posypeme práškovým cukrom.

Jogurtová omáčka: Tučný tvaroh v miske zmiešame s cukrom , jogurtom, zrnkami vanilky a mletým makom.