- 1 väčší baklažán
- 400g bryndza čerstvá – májová
- 2 vetvičky mäty
- 1 citrón na šťavu
- 2 cukiny
- 120g prerastenej údenej slaninky
- 1 červená cibuľa
- 4 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica bieleho vinného octu alebo bieleho balsamica
- 1-2 strúčiky cesnaku
- 40g píniových orieškov
- 1 vetvička petržlenovej vňate
- Soľ
Baklažán nakrájame na plátky 3-4mm široké a nasucho ugrilujeme na grile na farbu , potom pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou , osolíme, ochutíme cesnakom , zľahka prehodíme a necháme schladnúť. Bryndzu premiešame s dozlatista opečenými orieškami , pridáme nasekanú mätu, osolíme a okoreníme. Zmes nanesieme na plátky baklažánu a zatočíme . Slaninku nakrájame na veľmi drobné kocky a vypražíme na veľmi malé škvarky. Cuketu nakrájame na drobné kocky spolu s červenou cibuľou.
Cuketu potom veľmi rýchlo restujeme na (skus) na olivovom oleji a tuku z vypraženej slaninky na stredne rozohriatej panvici či hladkom grile. Dáme do misky a zmiešame s cibuľkou, petržlenovou vňaťou, vinným octom a soľou. Rolky pri podávaní pokvapkáme ešte olivovým olejom a servírujeme na cuketovo-slaninovom lôžku.