Nitro sorbet

  • 500 g pyré z červeného pomaranča
  • 80g Campari
  • 60g TPT sirup ( 50% voda a 50% cukor)

Vložíme všetky suroviny do nitro-misky a pomocou metličky zmiešame. Opatrne prilievame tekutý dusík a za neustáleho prešľahávania vymiešame hladký sorbet.

Nitro-Sphere (gule)

  • 300 ml pyré z červeného pomaranča

Nafúkneme balónik pomocou pumpičky na vyfukovanie cukru alebo pomocou sifónovej fľaše a opäť vyfúkneme.

Potom nechajte vypustiť.

Pomocou veľkej injekčnej striekačky naplníme balónik so 70 ml ovocného pyré.

Opäť nafúknite balónik tak, aby vytvorila guľu, ktorá vyhovuje zvolenému servírovaciemu sklu zaviažeme na uzol a koniec odstrihneme.

Naplníme nitro-misku tekutým dusíkom. Balónik vložíme do kvapalného dusíka a otáčame ho rýchlo a neustále tak, aby všetky plochy prichádzali do styku s kvapalným dusíkom. Pokračujte vo ,,valcovaní´´ na dusíku, pokiaľ sa tekutina úplne nezmrazí . To potrvá približne 1 minútu.

Balónik vložíme do mrazničky asi na 10 minút. Potom pomocou noža odstránime z gule gumu z balónika, tak aby nám ostala len čistá vymrazená ovocná guľa..

Pomocou flambovacej pištole ohrejeme kovový hrot cukrárskeho špicu na zdobenie a zatlačíme do gule, aby sme vytvorili otvor. Pomocou cukrárskeho vrecka naplníme guľu sorbetom ( chladeným pyré) s červeného pomaranča a campari.

Podávajte ju ihneď so slamkou a lyžicou na zamrznutom pohári.