- 2 hrste čerstvej bazalky
- 500ml sladkej smotany 33%
- 4 lyžice trstinového cukru
- 300g mascarpone
- 250ml silnej kávy
- 3 lyžice kávového alebo mandľového likéru
- 220g piškót dlhých
- 2 stonky rebarbory
- 120 g jahôd
- Víno sladké podľa potreby
- Čokoláda na strúhanie
Rebarboru očistíme , nakrájame na kúsky , vložíme do kastrólika , posypeme cukrom a podlejeme troškou vína a krátko podusíme. Necháme vychladnúť. Bazalku s troškou smotany a cukrom rozmixujeme. Ostatok smotany vyšľaháme na hustú šľahačku a vmiešame bazalkový krém. Primiešame po malých častiach mascarpone. Kávu ochutíme likérom a namáčame do nej piškóty, ktorými vystelieme dno misiek. Na piškóty navrstvíme bazalkový krém, dáme ďalšiu vrstvu piškót a zvyšok krému. Navrch dáme nakrájané jahody , vychladnutú rebarboru a nastrúhanú čokoládu. Necháme aspoň 90 minút chladiť v chladničke.