½ šálky hrozienok
½ šálky kvalitného balzamového octu
4 ks mozzarelly di bufala
mix čerstvých paradajok
4 zrelé figy
lyžica trstinového cukru
morská soľ jemná
čerstvo namleté čierne korenie
2 hrste trhaných šalátov (rukola, frissé..)
Olivový olej extra panenský
Do šálky dáme hrozienka a zalejeme ich balzamovým octom tak, aby boli úplne ponorené , a necháme ich v ňom pri izbovej teplote asi 6 hodín, aby nasiakli. Mozzarellu ponecháme v celku a rajčiaky nakrájame a uložíme na tanier. Figy rozštvrtíme, posypeme cukrom a dáme na 5 minút do rúry rozohriatej na 180 °C a potom ich tak isto poukladáme na tanier k rajčiakom s mozzarellou. Všetko osolíme a okoreníme. Šaláty natrháme na menšie kúsky, a potom oba druhy zmiešame. Pridáme hrozienka, osolíme, okoreníme a dáme na rajčiaky s mozzarellou a figami. Nakoniec pokvapkáme olivovým olejom.