200g červená šošovica lúpaná
1-2 mrkvy
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
Kúsok zázvoru
bobkový list
soľ
čierne korenie čerstvo namleté
kurkuma mletá
karí korenie mleté
rímska rasca mletá 
3 lyžice olivového oleja
1 liter zeleninového vývaru
1 citrón na šťavu
arabský chlieb
vetvička čerstvého koriandru

Šošovicu na noc namočíme . Do hrnca dáme olivový olej na ktorom orestujeme dosklovita najemno nakrájanú cibuľu, najemno nakrájaný zázvor na kocky nakrájanú mrkvu a restujeme asi 5-7 minút, potom pridáme nakrájaný cesnak, mletú rímsku rascu, bobkový list a scedenú červenú šošovicu. Zalejeme vodou alebo vývarom, podľa chuti pridáme mletú kurkumu, karí korenie mleté a soľ. Varíme asi 30 minút. Potom  vyberieme bobkový list a ½ polievky rozmixujeme ručným mixérom na krém, spojíme s nerozmixovanou časťou polievky a ešte krátko povaríme. Pri podávaní pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy a servírujeme s opečeným arabským chlebom a čerstvým koriandrom.