600g morčacích pŕs
soľ
čerstvo namleté čierne korenie
olivový olej extra virgine
300g zelených  alebo žltých fazuliek
80g masla
40g hladkej múky alebo podľa potreby
lyžica cukru alebo podľa chuti
2 lyžice bieleho vinného octu alebo podľa chuti
1 cibuľa
300g zemiakov typu B
pohár plnotučného mlieka
hydinový vývar podľa potreby
menší pohár  30% smotany
100g anglickej slaniny
1 bobkový list
2 guličky nového celého korenia  

Umyté a osušené morčacie prsia necháme pod potravinárskou fóliou pri teplote asi 18 °C asi 20 minút odpočinúť. Z morčacích pŕs následne vykrojíme pozdĺžne rovnaké valce, ktoré zviažeme potravinárskou niťou do tvaru valčeka o priemere cca 3,5 cm. Takto pripravené valčeky potrieme olivovým olejom a opečieme na panvici s nelepivým dnom zo všetkých strán dozlatista. Pridáme maslo , osolíme a speneným maslom mäso na panvici niekoľkokrát prelejeme. Potom mäso preložíme na plech a vo vyhriatej rúre na 150°C dopekáme asi 8 minút. Potom znížime teplotu rúre na 55°C a necháme v nej mäso cca 5  minút odpočinúť. Pred servisom potrieme maslom a ešte prípadne dochutíme.

Zelené fazuľky ( môžu byť aj žlté) umyjeme a odkrojíme ich koniec pri stopke. Očistené fazuľky krátko sparíme vo vriacej vode, len tak, aby zostali „all dente”. Potom ich vyberieme a hneď schladíme v studenej vode, aby nestratili sviežu zelenú  farbu. Ak použijeme mrazené tento krok vynecháme. Múku si medzitým restujeme na masle doružova, zalejeme ju mliekom, pridáme vývar, bobkový list a nové korenie. Metličkou rozšľaháme dohladka, osolíme a varíme asi 10 minút. Vznikne nám hustá biela omáčka, ktorú po prevarení precedíme. Pridáme zmes z cukru a vínneho octu, prevaríme. Pridáme smotanu a maslo na zjemnenie omáčky. Ošúpané, umyté zemiaky nakrájame na 0,5 cm hrubé hranolčeky a uvaríme ich vo vode domäkka. Uvarené zemiaky pridáme do omáčky spolu s fazuľkami. Potom zvlášť na panvici restujeme anglickú slaninu (krájaná na rezance asi 0,5 cm) spojíme s omáčkou a dosolíme a dokoreníme.