500g kvalitného mletého mäsa
2 vajcia
1 pl horčice
Štipka mletej papriky
2 šalotky
strúhanka podľa potrebyä
Olej na vyprážanie
 
5 väčších cibúľ
5 väčších kyslých uhoriek nakladaných
2 feferónky
200ml vody alebo nálevu z uhoriek
120ml octu
2 čl cukru
Soľ
Celé čierne korenie
Bobkový list

Mleté mäso dochutíme soľou, korením , horčicou, mletou paprikou, najemno nakrájanou šalotkou. Pridáme 1 vajce a 1 žĺtok a vypracujeme hustejšiu zmes ako na fašírky, prípadne zahustíme strúhankou. Potom z mletého mäsa vyformujeme rovnaké gule o veľkosti pingpongovej loptičky a vyprážame v horúcom oleji dozlatista.

Cibuľu očistíme a nakrájame na mesiačiky, uhorky scedíme a nálev odložíme, uhorky nakrájame na kúsky. Vodu ( nálev z uhoriek) , ocot, soľ, cukor a koreniny  a feferóny necháme prevariť. Do veľkého pohára poprekladáme mäsové gule s cibuľou a uhorkami  a zalejeme nálevom. Necháme odležať niekoľko dní v chlade .