1-2 vajcia
150 ml mlieka
125 g hladkej múky
1 KL kypriaceho prášku
1 PL sušenej zemiakovej kaše
1 čerstvú červenú papriku
1 PL nakrájanej jarnej cibuľky
1 PL strúhaného parmezánu
80 g kozieho syra
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
maslo
Studená omáčka:
1 kyslá smotana (cca 250ml)
1 citrón
kôpor
čierne mleté korenie
Do misky dáme celé vajce, mlieko a dobre rozšľaháme, pridáme múku, kypriaci prášok, zemiakovú kašu a znova dobre premiešame. Červenú papriku, nakrájame na malé kocky a spolu s jarnou cibuľkou, parmezánom a nakrájaným kozím syrom na malé kocky, primiešame do masy. Dochutíme soľou a korením. Zmes má mať hustejšiu konzistenciu. Ak je cesto redšie pridáme múku alebo kašu, ak je priveľmi husté prilejeme mlieko. Lyžicou tvoríme lievance a pečieme na olivovom oleji pri strednej teplote dozlatova z oboch strán. Počas pečenia pridáme kúsok masla, lievance tak budú ešte chrumkavejšie. Na omáčku zmiešame všetky suroviny na hladkú hmotu.
Rada: Kozí syr môžeme nahradiť aj fetou, nivou alebo iným syrom s plesňou. Kyslú smotanu môžeme nahradiť ľahším bielym jogurtom.
Viete že: Jarná cibuľka sa nazýva tiež šalátová cibuľa alebo mladá cibuľka. Najlepšie je kupovať cibuľu v malých množstvách podľa potreby.