- 1 červená repa
- 12 malých baby karotiek
- 1 žltá cuketa
- 1 menšia červená cibuľa
- 6 menších reďkoviek
- 4 ks špargle
- Jedlé kvety
- Petržlenová vňať
- Chiso šalátiky
- Valeriánka
- Rukola a iné šalátiky
- Soľ morská
- Šťava z 2 limiet
- 70g agátového medu
- 150ml olivového oleja EV
Zeleninu podľa potreby uvaríme najlepšie každú extra, aby sme dodržali rozdielnu dobu varenia. Necháme odtiecť a až teraz ošúpeme. Uchováme v teple.
V mixéry vymiešame med a limetovú šťavu, olivový olej prilievame postupne, ako keď pripravujeme majonézu.
Na každý tanier nalejeme zálievkua dôkladne rootrieme po takmer celej ploche taniera do kruhu. Zeleninu nakrájanú na rôzne tvary rozdelíme na tanier, obložíme zmesou natrhaných šalátov, bylín a jedlých kvetov. Dochutíme soľou