- 100g krevetových pancierov
- 150g čerstvej červenej papriky
- 20g zázvoru
- 1-2 ks čili
- 2 ks citrónovej trávy
- 2 ks bielej cibule
- 500 ml vody alebo vývaru
- 500ml kokosového mlieka
- 200ml smotany na varenie
- 20 ml limetovej šťavy( podľa chuti)
- 20g čerstvého koriandra
- 120g tuniaka
- 120g lososa
- 4 ks lúpaných kreviet ( tigrích)
- 4 ks mušlí slávok
- 50g paradajok
- Olivový olej
- 1 strúčik cesnaku
Nadrobno nakrájanú cibuľu, pancieriky kreviet a na kocky nakrájanú červenú papriku orestujeme. Pridáme najemno nasekaný zázvor, nasekané čili, citrónovú trávu – rozrezanú na polovice alebo potlčenú paličkou , soľ a korenie, zalejeme vodou alebo vývarom. Uvaríme silný vývar a na záver pridáme kokosové mlieko a smotanu na zjemnenie. Prepasírujeme cez sitko. Ochutíme limetovou šťavou.
Kúsky tuniaka, lososa, krevety, mušle a paradajky zbavené jadierok opečieme na rozpálenej panvici s troškou cesnaku, čili, soľou a korením ( 2-3 minúty). Vložíme do veľkého taniera a zalejeme horúcim krémom . Ozdobíme lístkami čerstvého koriandra.
Príprava: 25 minút
Dĺžka varenia: max. 45 minút ( 20 min. vývar z pancierov)
Náročnosť: pre pokročilých