1 väčší citrón
2-3 strúčiky cesnaku
30g petržlenovej vňate
2 pl kapár
4 steaky z tuniaka
Olivový olej EV
250g šery paradajok
100g rukoly
Morská soľ
Čierne mleté korenie
Gremolata: Citróny dôkladne umyjeme , ošúpeme veľmi tenkú vrstvu kôry. Cesnak a petržlenovú vňať nakrájame nadrobno, kapary nahrubo. Suroviny premiešame a ešte nasekáme. Dužinu z citrónov nakrájame na mesiačiky.
Grilovaciu panvicu rozohrejeme na vysokú teplotu. Mäso z tuniaka potrieme olejom a postupne opekáme cca 2 minúty z každej strany. Odložíme na predhriaty tanier, osolíme a okoreníme a zakryjeme.
Na rozohriatej panvici na troške oleja opečieme aj 2 minúty šery paradajky. Na tanier dáme tuniaka, rukolu, opečené paradajky, polejeme olivovým olejom a citrónovou šťavou a posypeme gremolatou.
Podávame s čerstvo opečenou bagetou.
Rada: Gremolata je aromatická studená ,,omáčka´´.