1,3 kg tekvice
900g jabĺk
60g masla
100g cukru kryštál
2 pl citrónovej šťavy
¼ čl mletých klinčekov
1 čl mletého zázvoru
1 čl mletej škorice
100g hrozienok ( sultánok)

Posýpka:
300g hladkej múky
1čl prášku do pečiva
¼ čl sódy bikarbóny
150g studeného masla
125g hnedého cukru
10 kopčekov zmrzliny

Tekvicu očistíme, rozkrojíme, odstránime jadierka a nakrájame na kocky. Jablká očistíme , odstránime jadrovníky a nakrájame na rovnaké kocky ako tekvicu. Do veľkej panvice dáme tekvicu, jablká , maslo, cukor kryštálový, korenie a hrozienka. Zakryjeme pokrievkou a za občasného miešania dusíme na miernom plameni približne 15-20 minút, až kým  tekvica a jablká nie sú mäkké. Mierne vychladnutú zmes preložíme do zapekacej misky.

Rúru predhrejeme na 190/170 °. Múku zmiešame s kypriacim práškom a so sódou bikarbónou preosejeme do hlbokej misy. Prstami vtrieme na kocky pokrájané studené maslo, až pokiaľ vznikne hrudkovitá zmes. Prisypeme hnedý cukor a vypracujeme hrubšiu posýpku.

Posýpku rovnomerne nasypeme na tekvicovo-jablkovú zmes v zapekacej miske a mierne uhladíme.   Vložíme do rozohriatej rúry a pečieme asi 45 minút, až kým sa povrch nesfarbí do zlatista. Po upečení necháme koláč 20 minút postáť, a až potom ho krájame alebo len tak naberieme veľkou lyžicou. Skvele chutí s vanilkovou zmrzlinou.