600g miešanej surovej zeleniny(mrkva, zeler, tekvica, cuketa)
Hrsť mladého špenátu
4 vajcia
Olivový olej EV
Morská soľ
Čerstvo namleté korenie
2 pl citrónovej šťavy
Omáčka:
100g domácej majonézy
100g kvalitného bieleho jogurtu
Nasekaná petržlenová vňať
Zeleninu podľa potreby očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké dlhé rezančeky. Z olivového oleja , citrónovej šťavy , soli a korenia si pripravíme zálievku a premiešame so zeleninou. Zeleninu a špenát servírujeme na tanier alebo misu, pridáme na tvrdo uvarené vajcia, ktoré rozkrojíme a pokvapkáme olivový olejom, posypeme lupienkovou morskou soľou a čerstvo namletým korením. Suroviny na omáčku premiešame a servírujeme extra v malej miske na poliatie alebo namáčanie zeleniny a vajec