Brusnicový punč ( 4 poháre)

  • 100g čerstvých alebo sušených brusníc
  • 500ml červeného vína
  • 1 citrón ( šťava a kôra)
  • 200 ml rumu alebo podľa chuti
  • 2-3 lyžice cukru
  • štipka mletej škorice
  • 1 badián a celá škorica

V hrnčeku povaríme asi ½ vody s cukrom, brusnicami a badiánom . Pridáme citrónovú kôru, víno a prehrejeme. Kôru vyberieme a prilejeme citrónovú šťavu a rum. Punč nalejeme do sklenených pohárov a podávame s celou škoricou.

Punč z bazy a jabĺk  (4 por.)

  • 2 hrnčeky džúsu z bazy čiernej
  • 2  hrnčeky jablčného muštu
  • 1 vanilkový struk alebo lyžička vanilkového extraktu
  • kardamóm
  • 4 ks celej škorice
  • 2 štamprlíky rumu ( nemusí byť)

Bazový džús a jablčný mušt zmiešame a podľa chuti pridáme trošku vody, vanilku, kardamóm a uvaríme. Pre dospelých nakoniec  môžeme pridať aj rum. Nalejeme do šálok a do každej vložíme tyčinku škorice.

Tekvicový punč

  • 1 liter jablkového muštu
  • 2 šálky tekvicového pyré
  • 1 lit.  marhuľový nektár
  • 1 lyžica škorice
  • 2 lyžičky klinček
  • 2 lyžice pomarančovej kôry (sušená alebo čerstvá)

 Na sirup:

  •  1 menší koreň zázvoru
  • ½ pohára vody
  • ½ pohára cukru 

Servis:

  •  Jablko
  • Pomaranč
  • Malé vykrojené tekvičky  + celá škorica

Do kastrólika dáme spolu variť vodu, cukor a na plátky nakrájaný zázvor. Uvaríme na sirup.

Do veľkého hrnca dáme spolu variť jablkový mušt, tekvicové pyré, marhuľový nektár, sirup zo zázvoru a pridáme celé klinčeky, celú škoricu a kôru z umytého pomaranča. Povaríme a servírujeme s plátkami pomaranča a jabĺčka.