2 plátkov cestovín – lasagne
400g oranžovej tekvice                                    
150g zemiaky C
soľ
maslo
olej olivový extra panenský
1 cuketa zelená
1 menší baklažán
1 červená repa
1 paprika červená       
4 ks artičoky sterilizované
80 g sušených paradajok
500 ml zeleninového vývaru
 
2 ks mozzarella di Bufala     
Olej olivový extra panenský
Bylinky na ozdobu ( šťaveľ, bazalka…)

Cestoviny uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vode ,,al dente´´.

Očistenú tekvicu nakrájame na kusy, pokvapkáme olejom a upečieme domäkka. Tak isto upečieme červenú repu. Zemiaky očistíme , nakrájame na kúsky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Tekvicu a zemiaky vložíme do mixéra a vymiešame na hladké pyré , dochutíme soľou a nakoniec vmiešame studené maslo. Lesk pyré docielime olivovým olejom . Umyté baklažány, cuketu a papriky nakrájame na rovnaké kocky a restujeme na malom množstve olivového oleja.  Vychladnutú červenú repu očistíme a nakrájame na kúsky. Osušené artičoky opečieme na suchej panvici dozlatista.

Na teplý tanier kladieme striedavo uvarené lasagne so zeleninou, tekvicovým pyré, listami šťaveľa, natrhanou mozzarellou a paradajkami . Jedlo doplníme bylinkami.